DEBUG:
DEBUG:
DEBUG: basic
Vrnili Se Bomo

31. januarja boste videli novice o ognjemetih in uličnih zabavah po Veliki Britaniji, čeprav mnogi od nas iz EU raje sploh ne bi odšli. Na referendumu 2016 smo glasovali proti Brexitu, ker cenimo vse, kar nam je prineslo članstvo v EU. To je pismo našim dragim evropskim prijateljem.

Zavedamo se vrednosti štirih svoboščin – potovali, delali, ljubili in živeli smo v mnogih državah članicah. Naša življenja in kulturo je obogatilo prosto gibanje ljudi iz 27 drugih držav. Le nekateri izmed nas so prepotovali meje vseh teh 27 držav, vendar pa so se milijoni prebivalcev držav članic odločili za selitev v Združeno kraljestvo, kar je prispevalo k rasti in oblikovanju naše družbe.

Hvaležni smo, da so se naše pravice glede varnosti, zaposlovanja, dobrobita, človekovih pravic in trajnostnega miru s članstvom v EU okrepile.

Odvzem državljanstva EU čutimo kot kaznivo dejanje proti vsemu, za kar smo se borili, in tega ne bomo nikoli preboleli.

Za nas 31. januarja ne bo zvonjenja zvonov, ne bo šampanjca in ne zabave. Namesto praznovanja bomo na oknih prižgali svečo in s tem pokazali trdno odločnost še naprej podpirati vrednote, ki smo jih sprejeli kot državljani EU, ter dali obljubo svoji razširjeni družini po vsej EU:

Vrnili se bomo!

Be the first to comment

Please check your e-mail for a link to activate your account.