DEBUG:
DEBUG:
DEBUG: basic
Vi Kommer Tillbaka

Till våra kära vänner i EU,

Den 31 januari kommer det rapporteras om fyrverkerier och gatufester i Storbritannien, men åtminstone hälften av oss vill inte lämna EU. Vi röstade för att stanna kvar i folkomröstningen 2016 för att vi uppskattar allt som EU-medlemskapet ger oss.

Det är viktigt att komma ihåg att medan 17,4 miljoner röstade för Brexit var det nära nog 49 miljoner invånare i Storbritannien som inte röstade för att lämna EU. En del hade inte rösträtt, andra insåg inte hur avgörande folkomröstningen var och avstod från att rösta.

Man kan inte nog betona värdet av de fyra friheterna som vi i Storbritannien har kunnat ta del av som EU-medborgare. Många av oss har rest, arbetat, älskat och bott i många av de andra medlemsländerna. Vi har haft lyxen av produkter och livsmedel som vi importerat utan tullar och tariffer. Den fria rörligheten mellan länder har berikat våra liv och vår kultur. Det är inte så många av oss som haft möjlighet att besöka alla de övriga 27 EU-länderna, men miljoner därifrån har valt att flytta till Storbritannien något som vi har haft både nytta och glädje av.

Miljoner av EU-vänner i vårt land värderar högt de rättigheter och privilegier som ett EU-medborgarskap innebär. Vare sig det handlar om säkerhet, anställning, välfärd, mänskliga rättigheter eller fred, allt detta har gjort vårt land starkare. The European Social Fund har utgjort ryggraden för stöd till underpriviligierade, speciellt kvinnor i låginkomstyrken.

EU leder vägen för nya standards och målsättningar för att hantera klimatkrisen. Samarbete över gränserna är avgörande för att nå globala utsläppsmål.

Det faktum att vi nu förlorar våra EU-medborgarskap känns som ett brott mot allt som vi kämpat för och vi kommer aldrig "lära oss att leva med det", som vår regering föreslår.

För oss kommer inga klockor klämta och ingen champagne flöda den 31 januari. Istället tänder vi ett ljus i våra fönster som ett tecken på vår målsättning att upprätthålla värderingar som EU-medborgare och ett löfte till vår stora EU-familj:

Vi kommer tillbaka!

Be the first to comment

Please check your e-mail for a link to activate your account.