DEBUG:
DEBUG:
DEBUG: basic
Ne Vom Întoarce

Pe data de 31 ianuarie veți vedea comunicari de știri cu focuri de artificii și petreceri stradale care au avut loc peste tot în  Marea Britanie, dar vrem sa stiti ca cel puțin jumătate dintre noi ar prefera să ramana nu sa plece. Am votat pentru rămânere la referendumul din 2016, deoarece apreciem tot ceea ce ni s-a acordat la aderarea la UE. Aceasta este o scrisoare adresată dragilor noștri prieteni europeni.

Este greu să supraestimăm valoarea celor patru libertăți de care ne-am bucurat si noi, cei din Regatul Unit, în calitate de cetățeni ai UE. Mulți dintre noi au călătorit, au lucrat, au iubit și au trăit în multe dintre statele membre. Ne-am bucurat de accesul extraordinar la produse și alimente care au putut fi importate cu tarif  gratuit. Viețile și cultura noastră au fost îmbogățite de libera circulație a oamenilor din cele 27 de țări. Puțini dintre noi au reușit să calatoreasca peste toate cele 27 de granițe, dar milioane de persoane din aceste țări au ales să se mute în Regatul Unit și am beneficiat și am crescut din aceasta influenta reciproca, intamplatoare sau planificata.

Numerosi Eurofili din Regatul Unit apreciază că drepturile noastre ca cetățeni au fost consolidate ca membri ai UE. Fie că este vorba de securitate, ocuparea forței de muncă, bunăstare, drepturile omului sau pur și simplu de pace noi toti am beneficiat de aceste lucruri.  Fondul social european a fost coloana vertebrală a multor servicii de sprijin pentru membrii mai puțin privilegiați ai societății noastre, în special pentru femeile cu locuri de muncă prost plătite.

În ceea ce priveste schimbarea climatica, în care cooperarea este esențială pentru realizarea reducerilor globale ale emisiilor, UE a condus calea către stabilirea obiectivelor și standardelor.Considerăm că această eliminare a cetățeniei UE este o crimă împotriva a tot ceea ce am luptat și nu vom "trece niciodată peste asta".

Deci, nu sunete de clopotei, nu sampanie sau petreceri stradale pentru noi pe 31 ianuarie. În loc de festivități, pur și simplu o sa aprindem o lumânare de speranță la ferestrele noastre pentru a arăta cat de determinati suntem in a susține valorile pe care le-am asorbit ca cetățeni ai UE, și o promisiune pentru familia noastră extinsă în întreaga UE:

Ne vom întoarce!

Be the first to comment

Please check your e-mail for a link to activate your account.